Marble Beach










1. Plaja
De treci codrii de arama de departe vezi albind carierele de marmura.
Si ajungi aici. Pe Marble Beach.
Probabil cea mai frumoasa plaja din Thassos.
E bine ascunsa.
Si e bine ca e ascunsa, pentru ca altfel ar fi aglomerat ca la Costinesti. Sau ca la Aliki, alta plaja din Thassos.

O gasesti cu greu, pentru ca nu exista sosea, exista doar un labirint de drumuri neasfaltate si pline de gropi prin munti, pe care circula camioanele grele de la cariera. Fara marcaje.

2. Oamenii
In prima zi a fost perfect, liniste. Vreo 10-15 cupluri de polonezi, unguri, greci... oameni care venisera sa se bucure de frumusetea locului. Bun simt.

A doua zi, cand am ajuns, acolo se auzeau chiote, bolboroci in apa, tot tacamul. Ca la Aqua Park.
Venise ginta de de-ai nostri. Vreo 12 exemplare. Cu bunici, cu matusi, cu tineret cu tot. Patru masini. Cum merg romanii in vacanta, in card. Unde-s multi, puterea creste. Lipsea gratarul de mici.
Nu conta ca plaja era destul de mica si era si publica, se pusesera in mijloc si isi demarcasera un teritoriu generos in jurul lor cu busteni, pietroaie si alte materiale ecologice. Aia era ograda lor.
Sa nu credeti ca erau cocalari burtosi.
Nu... Erau intelectuali!... Vorbeau elevat, cu glas tare, foloseau cuvinte din dictionar fara se le cunoasca sensul, doar-doar o fi vreunu cu numar de B pe-acolo sa ii auda. Show off total de roman iesit din saracie (asa cum suntem totii dealtfel), caruia i se pare ca daca a trecut granitzele tarii e regele lumii. Nu, nu e regele lumii. Pur si simplu a inceput sa atinga normalitatea. Nu e in Bora Bora, e in Thassos. Si chiar daca ar fi in Bora Bora...
Ma rog. Imi cer scuze pentru iesire, dar de fiecare data cand vad romani in afara granitelor e la fel. Noroc cu cei pe care nu ii poti recunoaste, pentru ca sunt sigur ca exista si de-aia.

3. Cum ajungi acolo?
Asta nu pot sa zic. Pentru ca Marble Beach good, Aqua Park bad.
Si desi insula ar putea fi numita Sectorul Turistic Thassos al Bucurestiului (pentru ca atat de multe masini de B sunt acolo), la Marble Beach, in afara de sus-amintitii, n-am recunoscut alt conational. Or mai fi fost, dar or fi fost cu bun simt.
Si ar fi bine sa ramana asa.
Asa ca, daca esti condus de bun simt, o gasesti tu singur.

Comments

Andrei said…
foarte frumos :)

Am vizitati si eu insula acum cateva zile: http://de-weekend.blogspot.com/2011/06/grecia-thassos-island.html

pentru poze si info (daca nu se supara adminul:P)
Masaj erotic Pitesti said…
This comment has been removed by a blog administrator.

Popular Posts