What??? No f*cking way:))

Iata dragilor ce articol am gasit la herald.ro. Mi-am permis sa il copiez aici si sa va intreb: ati patit voi vreodata asa ceva?? In anii de cand mergeti pe insula, vreodata??

"Numai grec sa nu fi!
andreea 7 Septembrie 2007
Cu romanii cica se nu te pui, ca sunt iuti la manie si mintosi, nu-i prostesti pe ei cu una cu doua, ba dimpotriva te duc ei de nas ori de cate ori se poate. Mai sunt gazde bune, tristi, dar plini de umor, fac pe dracu in patru sa isi traga spuza pe turta lor, uneori sunt chiar invidiosi si in general dornici sa vada moarta si capra vecinului.
Vin acum si rectific si scriu apasat ca nu e bine sa te pui cu grecii ! Caci cu ei a trebuit sa imi bat capul cata vreme am fost in insula Thassos. Or fi fost ai nostri romanasi prin tari unde ne-au facut de ras, dar elenii s-au facut de bascalie chiar la ei in tara, de ne venea noua, straini de loc, sa intram in pamant de rusine nu alta !
Adica romanul scoate banii de la saltea, pe care numai el stie cum i-a chivernisit de-a lungul unui an intreg, isi consuma toate economiile ca sa vada leaganul civilizatiei evropene, si grecoteiul ce primire ii face? In loc sa zica mersi celor care le calca tara (caci daca n-am fi noi, turistii, sa le bagam in punga euroi, ar trebui sa ceara ajutorul SUA sau al Uniunii Europene ca sa isi duca traiul in mod decent), se umfla in petec de atata iubire fata de sine, incat iti vine sa iei numaidecat niste antivomitive. Pai cum vine asta, sa te trezesti, de pilda, intr-un magazin, asa cum am patit-o eu, ca ti se spune tare si raspicat ca ai dezlipit pretul corect si ai lipit altul mai mic in loc, adica cu alte cuvinte ca vrei sa-i furi cu nerusinare, cand tu, ca un roman cinstit care te afli, stii prea bine ca esti curat ca lacrima si nici prin gand nu ti-a trecut sa faci asa ceva? Si atunci cum sa nu iti vina sa mori cu ei de gat? Sa nu ai tu, elene, gram de bun simt si respect pentru cel care iti cumpara din magazin si de pe urma caruia ai bucuria sa-ti umfli burdihanul, si-asa mai mult decat grotesc?!
Nu numai ca, odata ajunsi acolo, te siluiesc cu limba lor ascutita, de parca sunt mereu pusi pe harta, si volens nolens, asisti impietrit si mut cum baga in ei ca intr-o traista fara fund de dimineata pana seara, mai ceva decat un regiment pe front. Ca sa nu mai punem la socoteala ca pana si bietele lor “loaze” sunt educate in acelasi spirit, al dezvoltarii colaceilor abdominali, ridicati pare-se la grad de valoare. Bunaoara de cand deschid ochisorii dimineata, copilasilor eleni li se toarna in farfurie cu nemiluita ca sa nu li se subtieze cumva sangele si sa cada, doamne-fereste, din picioare.
Or fi intrat ei in Europa de ceva vreme, dar asta nu le da dreptul sa te blameze fara drept de apel, doar pentru ca n-au suficienta educatie, incat sa stie ca Romania nu se reduce doar la cersetori si tigani, si ca, spre marea lor suprindere, mai are si iesire la Marea Neagra!
Nationalisti si ultranationalisti, inca de pe bancile scolii, cand probabil ca li se repeta cat sunt de frumosi si ce tara minunata au, grecii traiesc cu senzatia ca nu mai e nimeni ca ei si asta se vede din felul in care vorbesc, mananca sau respira. Ca sa nu mai vorbim ca nu era chip sa poti asculta altfel de muzica decat cea greceasca, la toate radiourile si taverenele din Thassos. Sa fi vazut cu ce fervoare te indemnau gazdele hotelului sa repeti cuvinte in limba greaca, fara ca ei sa se sinchiseasca sa rosteasca macar vreunul in alta limba.
Pai e civilizat sa fii luat la rost de vanzatoarea unui magazin de bijuterii doar pentru pentru ca, nefiind impresionata de nimic, ai decis sa pleci si ai comis greseala sa spui, din amabilitate, ca te vei intoarce, daca nu vei gasi ceea ce cauti in alta parte? Daca te-ai facut negustor atunci negustor trebuie sa te cheme, cum zice vorba din batrani, si iti place sau nu, trebuie sa mai zambesti din cand cand clientilor, daca vrei sa se mai intoarca vreodata vreunul si sa-ti cumpere marfa. Pare-se insa ca doamna in cauza cu pricina vanduse destul in ziua aceea si nu mai era nevoie sa dea pe dinafara de atata amabilitate !
Dar ca sa inchei intr-un ton optimist, merita sa le ierti toate pacatele doar pentru o baie in Marea Egee!"

www.herald.ro

PS - Pariu ca erau albanezi sau bulgari??

Comments

Zuzu said…
oh, c'mooooon!!!

ce text de rautate grtuita, pe bune.
fiecare padure are uscaturile ei(ma gandesc sa privim poate mai bine uscaturile noastre care ne terfelesc impardonabil imaginea in lume si sa nu facem din tantar armasar doar pentru ca oriunde in lumea asta exista oameni cu curu-n sus sau intr-o bujie...)

Eu am mai dat peste greci tembeli sau putin nationalisti sau poate doar nepoliticosi, dar garantez ca aia care sunt asa 'coriti'(adica prost) se poarta la fel si cu grecii lor, nu au vreo jena sau, vai!!!, ceva impotriva romanilor...

Cat despre cum sunt grecii educati inca din scoala, sa avem pardon... macar ei invata de mici sa-si pretuiasca tara binecuvantata de zei, sa-si iubeasca folclorul, etc...
Noi ce invatam?

Popular Posts