Ziua 8 - Panagia/Pachis/Kazaviti

8 a fost duminica. Asa ca ne-am spalat, imbracat frumos si am pornit din vreme catre Panagia, catre biserica al carei turn albastru se pierde in cer. Slujbele lor sunt cam ca la noi, numai ca barbatii stau pe o parte si femeile pe cealalta. Sunt mai stricti ca noi. In biserica nu se fac fotografii si nu se filmeaza. Am aprins lumanari pentru Marion si pentru toti ai nostri care sunt si care nu mai sunt.

La sfarsitul slujbei am mers si am primit painica..Si la ei cucoanele din sat se imbraca frumos si se fardeaza si rujeaza asa..vin si ele la o mica barfa la biserica. Am ras cand popa a certat niste catze care se hahaiau in coada catre altar, la impartirea painicii:))
A fost o zi care a inceput bine dar trist, caci orice mers la biserica pe mine ma face sa plang si sa ma gandesc la Schultz si la Xpas si la Oana si toti care au murit tineri si au pierdut atatea minuni care is de vazut in lumea asta mare.
Seara ne-am vazut cu Sotiris, Eleni si Maria-Elena, intai la Pachis la o cafea si apoi ne-au dus in doua locuri de vis. Primul - o casa pe malul marii unde Sotiris isi creste cativa maslini, isi tine un tractoras si avea doi turisti francezi cazati la rulota. Cum o fi oare sa te trezesti dimineata la cam 3-5 metri de mare? Cu un pontonel care te arunca in valuri, asa de trezire.
Dupa scurta vizita, Sotiris ne-a facut o surpriza. Am mers undeva spre munte, intr-un loc unde ajung rar turisti. Romani. Ajung insa multi englezi, olandezi si nemti. E departe de plaja si e mai bine asa. La Andreas se manaca bine. Atat de bine incat zic sa vedeti cum e cu mancarea. La Kazaviti.

Comments

Popular Posts